MANIFEST EN DEFENSA DELS RIUS I DEL TERRITORI

MANIFEST EN DEFENSA DELS RIUS I DEL TERRITORI

En el context de sequera que està patint Catalunya en l’actualitat i que s’allarga des de l’any 2021, són diverses les mobilitzacions socials que s’han activat per tal de fer front a aquesta situació des de la ciutadania. Aigua és Vida és una plataforma formada per diferents organitzacions i que es va constituir l’any 2011 amb l’objectiu d’aconseguir una gestió pública de l’aigua. Recentment, ha estat  la impulsora de la campanya “D’on no n’hi ha, no en raja” (#Noenraja) per visibilitzar com la mala gestió de l’aigua ens ha portat a la situació de sequera actual. Conjuntament amb altres organitzacions han redactat unes propostes concretes per fer front a la crisi d’escassetat d’aigua.

Per tal de fer sentir les seves reclamacions, han convocat una concentració pel proper dissabte 6 d’abril a les 12h a la seu de la Generalitat de Catalunya de Girona, a la Plaça Pompeu Fabra (Girona). Es faran intervencions per part de diferents entitats i, seguidament, una palanganada al Pont de Pedra, així com una participació musical per Glosa Girona. A la tarda, hi ha programada una taula rodona sobre la sequera i la mala gestió de l’aigua, així  com altres actuacions musicals.  

Des del CST ens hem adherit al manifest per aquesta mobilització. En el següent enllaç podeu llegir-lo sencer així com trobar tota la informació relacionada amb la convocatòria de la jornada del 6 d’abril. Us animem a participar-hi!

Al CST, en la nostra línia d’investigació sobre “Gestió i Custòdia del Territori”, tenim en marxa un projecte de doctorat entorn el riu Brugent, desenvolupat per la Mireia Jiménez, i mitjançant el qual també s’ha aconseguit apropar l’estat del riu a l’alumnat d’escoles a través de sortides-taller. A més, estem participant en el rodatge d’un curt-documental sobre la sequera que ens ajudarà a respondre a la pregunta “Ja no ens caldrà l’aigua de la pluja?”.

Ens veiem als carrers per alçar la veu per l’aigua

 

Crèdits fotografia portada: Marc Planagumà