Manifest per a un Departament d’Acció Climàtica

Manifest per a un Departament d’Acció Climàtica

Arrel de les negociacions dutes a terme el passat 29 de febrer entre el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, i representants dels diferents moviments d’agricultura i ramaderia (Unió de Pagesos, JARC, FCAC i la plataforma Revolta Pagesa), es va decidir que el “Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural” passés a anomenar-se “Departament d’Acció Climàtica, Agricultura, Ramaderia i Pesca”, recuperant així part del nom antic que responia a “Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca”.

Aquesta era una de les demandes que es feien des de les mobilitzacions pageses i ramaderes i que compleix amb l’objectiu de que totes les activitats econòmiques del sector primari tornin a estar agrupades sota un sol departament per així facilitar el contacte amb l’administració.  

Aprofitant aquesta ocasió, des de l’organització sense ànim de lucre Renovem-nos, s’ha redactat un manifest per tal d’instar al Govern de la Generalitat que creï un departament a part, dedicat única i exclusivament a l’Acció Climàtica.

D’aquesta manera es podria destinar un “pressupost fort, més capacitat executiva i incidència en les polítiques sectorials” en un tema tan cabdal com són els “reptes futurs relacionats amb l’emergència climàtica i la crisi de la biodiversitat“.

Des del CST, compartim aquesta visió i per això ens hem unit al manifest, juntament amb altres entitats ambientalistes, com ara Greenpeace, Revo, Conservació, C-Neutral, Ecoserveis i Oikia.

Per llegir el comunicat complert el podeu consultar a la web de Renovem-nos.

 

Crèdits fotografia: Canva