Ja tenim el nou Anuari 2018

El Centre per a la Sostenibilitat ha publicat l’anuari per la Nova Cultura del Territori, aquest cop cal destacar l’extensa feina relacionada amb els conflictes socioecològics que hi ha en el nostre país. Un anàlisis dels mateixos, unes propostes de millora per la gestió territorial, … en total 11 articles entre reflexions, experiències i propostes.

Aquest anuari pren el conflicte com a espai per tal d’establir un diàleg entre ciència i moviment social on les aportacions són mútues. Els científics aporten als activistes coneixements que fonamenten les seves crítiques i resistències i alternatives raonables i possibles. Alhora la ciutadania mobilitzada converteix en una corretja de transmissió la conversió de coneixement crític a programa polític concret, en actuació real sobre el terreny. També assenyalen als experts quines són les necessitats socials que s’han de convertir en noves línies d’investigació científica i al final una millora democràtica al popularitzar la capacitat de decisió de temes complexos.

I per aquest motiu prenem com a nostres les paraules que el poeta Friedrich Holderlin  “D’on neix el perill, neix la salvació també” al entendre els conflictes com a positius i creatius.

Us convidem a llegir-lo i si voleu col·laborar amb el Centre podeu fer una donació i us l’enviem imprès.

Anuari 2018

L’anuari ha tingut el suport de la diputació de Girona.