Comunicat de Salvem les Valls

IMG_20160505_192328

Referent a les notícies sobre l’Eix Vic-Olot

Des de Salvem les Valls volem manifestar el següent al voltant del debat sobre la variant d’Olot:
Ha estat costum dels successius governs el constant trossejament dels projectes viaris. D’aquesta manera, a part de beneficis per les empreses constructores, s’aconseguia diluir l’oposició i amagar les intencions globals que pot tenir una infraestructura manllevant el debat i la participació democràtica de la gent del territori.

La variant d’Olot no n’és aliena i repeteix l’esquema que ja vàrem viure amb l’eix Vic-Olot, on la tramitació tram a tram evitava el debat del sentit que podia tenir aquest eix. A la Vall d’en Bas i Les Preses encara es troba en discussió tant la traça com la dimensió de la continuació de l’eix Vic-Olot. La decisió que finalment es prengui no és indiferent a la es prengui sobre la variant d’Olot. Estem com sempre, discutint tram a tram sense voler entrar en la globalitat o els que és pitjor, manllevant a la població el model de via que es vol executar. Per tot això reivindiquem tant sobre la variant d’Olot com sobre la seva continuació per Les Preses i la Vall d’en Bas:

– Un debat global que tingui en compte quin model de mobilitat ens cal i per tant de carretera volem i quines són les necessitats reals del territori. L’opció que finalment es prengui sobre la variant d’Olot i la seva continuació cap a Bracons han de servir per resoldre i pacificar el trànsit comarcal i en cap cas constituir una nova autovia de pas que s’obri al trànsit de llarg recorregut.

– Un debat actual sobre infraestructures viaries, que incorpori els nous valors d’una autèntica cultura de la sostenibilitat, proclamada des de les institucions: política de pacificació del trànsit al conjunt de la comarca, dret a la qualitat de l’aire, transport col•lectiu adequat i assequible, respecte i es prioritzi la conservació dels valors naturals. agraris i paisatgístics de la comarca pel damunt de les infraestructures.

– Un debat democràtic i transparent que inclogui a tots els actors socials, científics i institucionals de la comarca, i que eviti enfrontar, com ha vingut succeint fins ara barris i pobles de la comarca.

Per més informació:

Portaveu

Raül Valls i Lucea – 620 48 45 91 / raul.valls65@gmail.com

Vall d’en Bas

11/5/2016Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *