Seminaris per a una Nova Cultura del Territori, a la Vall d’en Bas.

Seminaris per a una Nova Cultura del Territori, a la Vall d’en Bas.

 

Aquesta tardor des del CST i amb el suport de l’Ajuntament d’en Bas hem preparat 3 seminaris englobats sota del paraigua “per a una Nova Cultura del Territori”.

Aquests seminaris es realitzen amb el propòsit de dinamitzar i consolidar una xarxa de complicitats per tal de difondre i socialitzar una nova forma d’entendre i d’entendre’s amb el territori.

En tots els casos cal fer inscripció prèvia a coordinació@centresostenibilitat.cat

En primer lloc doncs, es realitzarà el seminari “El risc d’inundacions i la gestió del territori. Un tema pendent”, on s’explicarà com afecta aquest risc natural en el territori i com es tenen en compte actualment aquests factors naturals en la gestió i planificació del nostre territori, tant en escenaris presents com futurs. Hi haurà espai per debatre i compartir. Serà el dissabte 31 d’octubre a les 17hrs a Can Trona, a la Vall d’en Bas.

El segon seminari que es proposa aquesta tardor es fa en el marc de la presentació de l’Anuari 2020 del CST “Iniciatives per a una nova gestió territorial” i que ha estat realitzat amb el suport de la Diputació de Girona.

Enguany, l’anuari del Centre per a la Sostenibilitat Territorial vol abordar la Nova Cultura del Territori mostrant un seguit d’iniciatives que posen de manifest noves metodologies de gestió territorial i remarquen l’actual context d’emergència climàtica i ambiental. Així, la gestió territorial esdevé l’eix guia de la proposta de publicació i es presenta exposant diferents articles que l’aborden des de múltiples perspectives, totes elles amb la intenció de promocionar un canvi cultural que afavoreixi l’equilibri ecològic, la justícia ambiental i l’equitat social.

Tindrà lloc el dissabte 14 de novembre a les 17hrs, a Can Trona.

Finalment, en el tercer seminari es farà la preentació del documental “El no a l’ós. Crònica d’un conflicte.”, un documental de la productora LeChamps en el que s’aborda el conflicte de l’ós en el Pirineu. Tal i com expressen la seva creadora, Vanesa Freixa, i creador, Pepe Camps: “Entenem el documental com un espai transformatiu on a través de la difusió de continguts i testismonis ajudem a fer evolucionar el conflicte.”

Posteriorment a la presentació del documental es generarà un espai per compartir i debatre. Aquest darrer seminari tindrà lloc el dissabte 19 de desembre a les 17hrs a Can Trona.